Flysteder

Åberge

Åberge
En flytur med god høyde fra Åberge

Fra sentrum tar det ca 10-15 minuter med bil. Fra parkeringen tar det ca 10 minuter å gå til start som ligger på et lite jodet med gress som underlag. Fra Åberge kan vi fly over Sogndal Sentrum med en fin utsikt over Sognefjorden og fjellene med landning på Kvåle stadion. Flyturen tar 5-15 minutt avhengig av vær og vind.

Hele året.
Fallhøyde: ca 430m
Vindretninger som fungerer; SSV-S-SSO
Starten krever jevn og fin vind som ikke er for sterk.

Tvangen/Haflso

Det går ann og komme fram til starplassen med bil, det tar ca 15 min å kjøre. Tvangen byr på en fin gress start som brukes av alt fra skolelever, søndagspiloter til den mer erfarne som vil prøve å finne teknikk for en liten distansetur. Landning skjer nede på et jorde ved vannet. Flyturen kan ta 5-15 minutt avhengig av vær og vind.

Sommer.
Fallhøyde: ca 420m
Vindretninger som fungerer; SSV-S-SSO

Sogn Skisenter

Med miniski tar vi oss opp med heisen, en liten gå tur på 2-3 min og vi er framme ved start. Starten er fin og preppa som skaper gode startforhold. Om man er klar for en liten gå tur og snøen ikke er alt for dyp kan man gå til andre startplasser som fungerer på andre vindretninger.
Flyturen tar ca 5-10min og tar oss over skisenteret og en fantastisk utsikt over fjellet om det er fint vær. Landing skjer på et jorde like ved Skisenteret som gjør det mulig og bare ta på seg slalomski/snowboard og fortsette tilbake til heisen.

Vinter.
Fallhøyde: ca 560m
Vindretninger som fungerer; NNO-SV

Turtagrø

IMG_3125
Turtagrø med Skagastølstindane som kuliss

Vår/sommer.
Her kommer du opp til start med bil. Fallhøyden her er bare 150m mellom start og landing. Optimalt for denne startplassen er litt mer vind så man kan henge igjen i oppover vinden som skapes mot berget. Men det går fint med mindre vind om man ønsker en kort flytur. Landning skjer ved hotellet.

Fallhøyde: ca 150m
Vindretning som fungerer; VSV-VNV
Optimalt for en flying er javn og fin vind på 3-6m/s

Aurlandsfjorden
Aurlandsfjorden

Aurland
Aurland er kanskje et av Norges vakreste steder å fly, med en magisk utsikt over Aurlandsfjorden og de høye fjellene rundt får man en opplevelse for livet. Man kjører opp til start fra Aurland sentrum (mot Lærdal via fjellet) ca 20-30 minutter. Når man er ferdig med den svingete delen av oppstigningen kjører man et lite stykke på et slette. Da har man parkening og stien til start på venstre hånd (10 min å gå). Til høyre vil man se en forholdsvis trang dal med en liten elv i bunn.
Flyturen tar cirka 15-20min og er noe du sent kommer til å glemme!

Fallhøyde: ca 900m
Vindretninger som fungerer; V-S

 

IMG_1352
Kom å ta flyturen!